fredag 18 december 2015

Fredagstipset- fudge

Denna goda daimfudge gjorde jag och systrarna när vi bakade julgodis. Jättegod! Smakar precis som vanlig knäck men mycket mjukare och behagligare konsistens. (Vanliga knäcken river ju ut tänderna på en.) Testa denna, super som småplock till efterrättsbordet!

Du behöver  :3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram Marabous mjölkchoklad med daim

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en kastrull. låt koka till 120 grader , (eller tills smeten klarar “kul-provet ”Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig) Ju större botten du har på kastrullen, desto fortare blir smeten 120 grader. . Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm. Låt svalna i kylskåp, skär i lagomstora bitar. Förvara i kyl eller frys tills servering :) 

Vi skar upp den för tidigt, därför är den ganska ful. Men god, jag lovar ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar